Børn og mad

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Måltidet er en vigtig del af vores kultur. Det er ikke kun det vi spiser, men også måden vi spiser på. Allerede når vores børn er helt små så lærer vi dem om måltidets ritualer. Hvordan man sidder pænt, hvordan man godt må spise fjerkræ med fingrene, mens porresuppen, helst skal ind med en ske. Måltidet er altså både gode manerer, hygiejne, men selvfølgelig også i høj grad en sanselig oplevelse.

Børn skal lære at stole på deres sanser.

Man siger at vi spiser med øjnene og det er der helt sikkert noget om, men små børn spiser også med fingrene og ofte også alle andre sanser og de lærer meget af disse oplevelser. Vi lærer dem måske at de ikke må lege med maden, men det er svært at sætte en grænse for hvornår de lærer noget eller øver sig og hvornår de bare leger. Nogen dage, så vil børn bare ikke spise noget bestemt og det er ikke altid at deres fravalg følger voksen logik. Det kan være at pastaen føles forkert eller at bøtten med ristede løg ikke lyder helt rigtigt denne dag. Det kan man godt grine lidt af som voksen, men for barnet så er det vigtigt at kunne være med til at bestemme, hvad der komme er munden. Barnet skal øve sig i at stole på sine sanser og det duer bare ikke at vi fortæller det “umm – det smager dejligt” eller man kan ikke sige at man ikke kan lide det uden at have smagt på det. Det kan børn altså godt.

Hjælp børnene med at lege med maden.

I stedet for at begrænse børnene i deres leg med maden så flyt den over i en rigtig legeverden. Anskaf f.eks. et legekøkken og legemad som i kan hygge jer med (kan f.eks. fås her) . Børn elsker at skabe noget som andre sætter pris på og uanset om I bare leger at du spiser den tørstegte plasticpizza, så er der utrolig værdifuld læring gemt i denne leg.