Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste af os, der elsker at lave med, vil også gerne have at maden smager så godt som overhovedet muligt. Desværre er tiden også ofte en faktor for, hvad vi kan lave. I en helt almindelig travl hverdag, kan det være svært nok at finde bare 30 minutter til at lave mad til familien. Når maden stadig skal smage af noget, kan man godt næsten være ved at rive håret ud af hovedet fra tid til anden.

Der findes dog nogle enkel måder at få mere ud af maden og samtidig spare en masse tid. Ironisk nok er det dog ved at bruge metoder, der tager lang tid. Den helt store force er dog, at det kræver tid, men at det ikke kræver din tid.

Langtidsstegning

Langtidstegning er egentlig ikke noget nyt, og der er mange der har sværget til metoden i lang tid. Alligevel er det noget der begynder at blive mere og mere udbredt. Det kan skyldes at flere hat fået øjnene op for metoden, men i høj grad også, at der er flere der har fået mindre tid i det daglige.

Det smarte ved langtidsstegning af eksempelvis stege og lignende er, at du kan sætte maden over, når du tager hjemmefra om morgenen. Når det så har stået og hygget sig i 10 timer (alt efter hvad du nu laver), så er det lige til at sætte tænderne i. En anden smart ting ved langtidstegning er, at det stort set altid bliver ultra mørt, da det ikke risikerer at få for meget pga de lave temperaturer.

Forskellige langtidsstegning metoder 

Der findes mange måder at langtidsstege på. Er det eksempelvis en steg, er en stegeso (römertopf) ofte ideelt. Du kan også bruge en grill, hvilket dog kræver lidt mere kontrol.

En anden ting der er vundet utrolig meget frem er sous vide metoden. Sous vide er groft sagt et vandbad. Metoden har været brugt på restauranter i årtier. Det har vundet indpas da eksempelvis sous vide stave, er kommet i en pris hvor de fleste kan være med. Du kan se mere om priserne her.

En sous vide stav skal blot sættes ned i en gryde eller et andet kar, og hvor kødet så ligger i en pose der er helt tætlukket, eller optimalt set vakuumpakket. Det er den komplet optimale måde at lave eksempelvis bøffer. Det kan dog også bruges til grøntsager og lignende.