Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du kender nok godt det med, at man ikke lige har så meget tid i en travl hverdag. Nogen gange kan det være svært at nå at lave mad, når der også lige skal hentes børn osv. Det kan være lokkende at ty til færdigretter eller take-away. Det er dog sjældent det mest nærende, og er ofte også en dyrere løsning.

Der findes en bedre måde at spare både tid og penge, uden at man behøver gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet. Det eneste det kræver, er at du har en kummefryser (ellers kan du finde en her). Det er dog ikke helt rigtigt, det kræver nemlig også, at du laver maden til at putte i. Der findes dog en lang række retter, hvor det ikke kræver ret meget at lave en dobbelt portion, når du alligevel laver mad. På den måde kan du nemt lave mad til fryseren, når du alligevel laver aftensmad.

5 gode retter til fryseren

Der findes som nævnt mange retter, der er gode til fryseren. Der findes dog også mange, der egner sig knapt så godt. Du vil eksempelvis nok ikke få stor glæde ud af at fryse en tilberedt bøf. En anden god ting at huske på, er at det er bedst at bruge en gryde til at varme simreretter op. Det tager længere tid, men giver en bedre smag end mikroovn.

1: Supper

En af de absolut bedst ting at fryse ned er supper. Det er nemt, de mister ikke smag, er lette at stable i en god beholder. Samtidig er der ingen forskel (udover størrelsen på gryden), om du skal lave 2 eller 4 liter suppe.

2: Simreretter 

De fleste simreretter tager ikke skade af at blive frosset ned. Det kan også være eksempelvis boller i karry, en god karry/kylling ret eller lignende. Men husk at tø dem op langsomt i en gryde for at bevare smagen.

3: Lasagne

En klassiker på de danske aftensmadbord de sidste mange årtier. Endnu en ret der er utrolig velegnet til at fryse, og som ikke kræver meget mere af lave større portioner (eller flere af). Man kan også vælge at nøjes med at fryse saucen og så lave den, når den er tøet op. På den måde sparer man dog ikke voldsom meget tid, men får næsten helt frisklavet lasagne – nemt.

4: Frikadeller

Når farsen først er lavet og der er gang i panderne, er det ingen sag at blive ved i ti minutter mere. Du kan hurtigt lave 30 frikadeller ekstra og fryse ned i to poser, til 2 gange nem aftensmad. Du kan gøre det samme med kødboller, der så bare skal i en god tomatsauce.

5: Pizza

Hvem elsker ikke en god pizza? Hvis du selv laver pizza, er det der tager tid forberedelsen og lignende. Om du skal lave en pizza ekstra til fryseren betyder ikke det store, og er klaret på få minutter. Lav eventuelt bunden kun med tomatsauce og lidt kød. Så kan du tilføje ost og grøntsager, når du varmer den.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here