Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Langt de fleste der har børn, har prøvet at kæmpe med at få dem til at spise. I hvert fald at få dem til at spise det, man gerne vil have, at de spiser. Det er som regel ikke så svært at få sine børn til at spise pasta, pølser, yoghurt og chokolade. Det kan ofte komme til at knibe lidt mere, når det kommer til kartofler, broccoli, og grøntsager.

Hvad gør man ????

Der er mange forældre der kan blive en lille smule desperate, fordi deres små kære bare ikke vil spise sundt og varieret. En af ting ting man som forældre kan gøre, er at camouflere de sunde grøntsager. Det kan eksempelvis være at rive gulerødder eller squash ned i kødsovs eller lasagne.

En anden ting man kan og skal gøre, er selv at spise masser af grøntsager. Hvis dit barn eller børn ser, at der ligger en masse grøntsager på deres tallerken, men ikke på din, vil de med stor sandsynlighed blive skeptiske. Sørg for at spise så meget af det samme, som det er muligt. Børn har det trods alt meget med, at de gerne vil kopiere deres omgivelser og ikke mindst deres forældre. Du skal huske, at du er et forbillede i stort set alle henseender.

Væk deres interesse

Når børnene er helt små, er de som regel ikke så kræsne, mens når de kommer over et par år, kan man virkelig have sit hyr med det. I takt med at barnet bliver ældre kommer der mere og mere selvstændighed og stædighed, og et barn på tre kan være ganske umuligt at få til at spise noget, de ikke vil. En af de ting man som forældre kan gøre, er at gøre dem interesseret i mad. Et barn på tre år kan sagtens være med i køkkenet, når der bliver lavet mad, og så er det lidt mere spændende.

En anden god ting er legetøjsmad som dette. Det findes i utrolig mange afskygninger (dette er fundet på Naturebaby.dk). Det vigtigste er bare, at det er økologisk, og at der ikke er noget giftigt i malingen.

Ved at barnet leger med mad i form af grøntsager og lignende, så bliver interessen vækket. Når de så møder det mad i “virkeligheden”, så vil de ofte gerne smage det. Jo mere man leger med mad, jo større interesse kommer der også.

Børn er nysgerrige af natur, som forældre skal vi bare huske at bruge denne nysgerrighed til noget fornuftigt.