Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi har bevæget os ind i november, hvilket betyder at julefrokostsæsonen er lige om hjørnet. Hvis du står i en en situation, hvor du skal være vært for at afholde en julefrokost får du her nogle gode råd til hvordan du afholder en god julefrokost.

Maden – forberedelsen betyder alt

En af de første ting du skal tænke over, er naturligvis maden. Er der nogen af dine gæster, der eksempelvis ikke spiser kød, så kan det være en god ide at have lidt kødfri alternativer. En anden ting du bør tænke meget over, er hvordan du tilbereder maden. I hvert fald hvis du gerne vil slippe for at skulle stå i køkkenet hele tiden, og ikke have tid til hygge med dine gæster.

Der findes stort set ikke det, der ikke kan laves i forvejen og blot holdes lunt, når det kommer til en julefrokostmenu. Så med god forberedelse kan du nærmest slippe for at opholde dig i køkkenet, udover når du skal hente en ny ret ind.

Julepynten er et must

Når du skal dække op til en julefrokost, skal du naturligvis have julepynt. Det behøver ikke betyde, at der skal snespray og kravlenisser overalt, men lidt jule bordløbere og lignende giver lige det lille ekstra touch. Du kan finde julepynt her, og det er ikke nogen skam at tænke less is more. Der er ingen grund til at gøre det kitsch.

Alkoholen – tænk på alle

Breaking news – det er ikke alle der kan lide snaps. Og det er langt fra alle der synes det er sjovt at blive “tvunget” til at drikke. Så tag hensyn til dine gæsters preferencer. Det er heller ikke alle de er vilde med rødvin og tunge juleøl. Køb ind så der er til alle smagsløg, så går alle en sjovere fest.

Musikken – slip den fri til sidst

Musik hører sig til i festlige lag. Play en playliste med sange (jule eller ej), og spil den på moderat volumen. Lad vær med at skrue op i den tro, at det vil høje stemningen. Folk kan godt lide at kunne snakke sammen. Du kan altid skrue op senere.