Kogebøger er in på ny

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er lidt en sjov tendens, vi ser i øjeblikket, når vi kigger på kogebøger. De har i ekstremt mange år været en del af danskernes køkken, hvor det mere eller mindre har været et nødvendigt opslagsværk. Med internettet kom også dets muligheder. Nu var de mange madopskrifter begyndt at dukke op på nettet, hvor folk havde kopieret de gamle opskrifter og gjort dem digitale. Med tiden kom så bloggere, og en naturlig udvikling var madbloggere.

Disse madbloggere begyndte at få en masse besøgende læsere på deres blogs – og de begyndte at udvikle på gamle opskrifter. Deres mange opskrifter, egne og opdaterede, og småskriverier blev lagt helt gratis ud til fri afbenyttelse – naturligvis ikke distribution – hvor læserne kunne lave bloggernes mad hjemme i deres egne køkkener.
Man kunne derfor sagtens tænke, at kogebøger var af uddød race, men salget var ikke faldet.

Skiftet kom så for alvor, da mange kendte madbloggere begyndte at skrive deres ellers helt gratis blogindlæg om til fysiske kogebøger, som kunne købes landet over. For at sælge bøgerne blev de naturligvis promoveret på den måde, at de udeholdt nye og ikke udgivne opskrifter.

Men hvis du mangler inspiration til aftensmaden og/eller nemme hverdagsretter, så kan du altid bruge en kogebog. Det er derfor, de er så populære. Et enkelt kig i indholdsfortegnelsen under ”hverdagsretter” og så er man good to go.
Efterhånden kan man finde bøger indenfor enhver genre. Det behøver som sådan ikke udelukkende være mad længere. Bøger om drinks, vin og andre drikkevarer har også vundet mere frem.

Nettet har gjort det sværere for kogebøgerne, men samtidig har nettet også gjort det nemmere for forfatterne at sælge deres bøger. Online boghandler viser diverse kogebøger og romaner på en sådan måde, at det er nemmere for forbrugerne at overskue end i en boghandel.
Hos en af landets største online butikker, kan du finde et stort udvalg af bøger.