Mad i naturen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skal du på vandretur i den nærmeste fremtid? Den rigtige mad og nok er den er afgørende for dit udbytte af turen. Bliv klogere på hvad du kan spise for at holde dig frisk og energifyldt turen igennem.

Godt med kulhydrater

For det første er det vigtigt, at den medbragte mad har et højt indhold af kulhydrater. Vi lever i et kulhydratforskrækket samfund, men kulhydrater er kroppens benzin. Hvis ikke vi får nok af dem, går vi død og kan ikke klare fysiske opgaver. Derfor er det især vigtigt at spise godt med kulhydrater, når du er på vandretur. Faktisk skal det udgøre størstedelen af energiindtaget – både morgen, middag og aften. Det kan sagtens være helt klassiske kilder som havregryn, brød, ris og pasta. Hav også gerne snacks som vingummier og rosiner med i rygsækken.

Undgå unødvendig vægt

For det andet er det vigtigt at være opmærksom på, hvor meget maden vejer, særligt hvis man skal være af sted mere end et par dage. Mad, som fylder og vejer meget, kræver meget energi at slæbe rundt på og kan gøre livet surt på en vandretur. Derfor er det en god ide at pakke mad, der ikke vejer for meget, men samtidigt har et højt energiindhold, så du kan føle dig frisk og mæt, for eksempel være grovkiks, knækbrød og müsli. Konservesmad er også nemt at have med, men vær opmærksom på, at det giver mere tom emballage. Alternativ kan du købe frysetørret mad hos din outdoor-forhandler. Uanset om du vælger at købe frysetørret mad eller medbringe dit eget, kan du ikke undvære kogegrej. Hvis du ikke allerede har noget, kan du se udvalget af kogeudstyr til turen her.

Drik rigeligt med vand

Når man er på outdoor-tur, er det mindst lige så vigtigt at få nok vand, som det er at få nok mad. Et væsketab på 2 procent af din kropsvægt er nok til at nedsætte musklernes præstationsevne med 20 procent. Drik derfor mindst 2-3 liter vand hver dag og helst mere, hvis du vandrer i højderne.