Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Corona virussen gjorde, at statsminister Mette Frederiksen annoncerede at caféer, barer og restauranter ikke længere måtte holde åbent for gæster. På trods af hjælpepakker og lignende der har gjort det muligt for flere af de små restaurationer at holde åbnet, har det haft en kæmpe betydning. Ikke mindst for de mange mange tusinde ansatte, der er i branchen.

Der har været en kæmpe stigning i antallet af ledige i denne sektor. Ikke mindst fordi mange af dem er timelønnet og derfor nemt har kunne sendes hjem. For mange har det været deltidsarbejde, der har fjernet deres indtjeningsgrundlag ved siden af SU’en. For andre har der været fuldstidsarbejde, og det er mange disse der nu strømmer til a-kasserne.

Hjælpepakkerne hjælper

De hjælpepakker som den danske regering har stillet til rådighed betyder blandt andet, at arbejdsgivere kan få 90% af timelønnen betalt for deres timeansatte. Dermed har de en meget lav udgift ved at beholde deres ansatte i stedet for at fyre dem. Man skal dog ikke underkende, at det stadig er en udgift, og hvis indtægterne er 0 kroner, og det stadig en udgift som man være svær at sluge for arbejdsgiverne.

Det helt store problem for mange af disse restaurationer også, at de har en masse råvarer som de brænder inden med, fordi i sagens natur ikke kan lave mad. Hvis de beslutter sig for at blive ved med at levere mad man som take-away kan de komme i klemme, da minimum 30% skal sendes hjem med en nedre grænse på 3. Er der 4 ansattte skal der altså sendes minimum 3 hjem, for at denne hjælpepakke kan bruges. Hvis de skal to til at lave maden, er det ikke muligt.

Dette er blot et eksempel, og der er desværre mange eksempler på nogen der falder mellem to stole. Heldigvis har det også fået en her branche til at tænke i nye baner, og salget af gavekort stiger, så folk stadig kan støtte butikker og restaurationer, uden at kunne benytte dem.