Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er nok ikke nogen tvivl om, at hvis du er typen, der tilbringer mange timer i køkkenet med at lave mad, så kender du det  en beskidt ovn. Det kan godt være, det ikke har den store betydning for selve madlavningen. Alligevel vil de fleste helst lave mad i en ovn der er ren. Det er lidt det samme som at lave mad i et rodet køkken. Det er bare lækkert og indbydende, hvis det hele er pænt og rent.

Kend de rette tricks

At gøre en ovn ren er ikke det sjoveste der findes i hele verden, og hvis man ikke kender de rette tricks, kan det være lidt af en kamp. Især hvis man kommer til at lade der gå lidt lang tid imellem, at man får det gjort. Der er mange nyere ovne, der er udstyret med pyrolyse og katalyse, der groft sagt betyder selvrensning. I de fleste tilfælde er dette uhyre effektivt, da ovnen varmes op til omkring 500 grader, hvilket få skidt til at falde af. Der findes også mange midler til det, du kan købe Bauhus, Silvan osv.

Der findes dog også en meget enkel metode, der ikke kræver andet end brun sæbe – ganske enkelt. (tak til Tennberg rengøring for tippet). Man smører ganske enkelt ovnen ind i brun sæbe, og så kan man vælge to muligheder. Enten lader man den stå natten over og så tørrer den af næste morgen med klud og varmt vand. Hvis man ikke vil vente hele natten, tænder man blot ovnen på 50 grader i en halv times tid og gør det samme.

Det er ganske enkelt og så er det hurtigt overstået. Hvis man har en varmluftsovn, skal man dog være opmærksom på, ventilatoren, også skal gøres ren en gang imellem. Her findes der ikke helt så nemme metoder, og ventilatoren skal tages ud. Hvordan du gør det, kan ses i brugsanvisningen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here